مواد شیمیایی دام و طیور چیست

انواع مختلفی از خوراک طیور برای نژادها، سنین و کاربردهای مختلف در آشپزی در دسترس است، اما همه خوراکها به طور یکسان تولید نمیشوند. برخی از خوراکها حاوی عناصر خطرناکی هستند و در واقع میتوانند برای دامهایی که آن را مصرف میکنند و همچنین برای انسانهایی که از آن دام به عنوان ماده غذایی استفاده میکنند، مضر باشد.
هورمونهای استروئیدی: 
یکی از این مواد شیمیایی موجود در خوراک دام و طیور هورمونهای استروئیدی هستند که به برخی از خوراکهای طیور، به ویژه خوراکهای مورد استفاده طیوری که باید پیش از کشتار رشد سریعتری داشته باشند، اضافه میشوند. این امر خود کمک بزرگی برای مرغداران در پرورش سریع و فروش به موقع طیور بشمار میرود. با این وجود، این هورمونها حتی پس از ذبح و پخت و پز همچنان در گوشت مرغ باقی می ماند و این به معنای دریافت هورمونهای استروئیدی اضافی توسط انسان است.


منگنز: منگنز به عنوان یک عنصر کم مقدار ضروری یک فعال کننده آنزیم و تشکیل دهنده چندین آنزیم میباشد. اختلال در رشد، ناهنجاریهای اسکلتی، مشکل در عملکرد تولیدمثل، ناتوانایی عضلات در نوزادان و کمبود متابولیسم چربی و کربوهیدرات از علائم اصلی کمبود منگنز میباشند. اکسید منگنز و منوهیدرات سولفات منگنز منبع ایمن منگنز برای همه گونه‌ها و دسته‌های جانوری است، مشروط به آنکه حداکثر میزان فعلی منگنز مجاز در خوراک رعایت شود. به طور کلی، به نظر نمیرسد که وجود منگنز در رژیم غذایی اثرات منفی بر سلامتی داشته باشد و همچنین ثابت نشده است که میزان معمول منگنز مصرفی خطری درپی داشته باشد. مصرف منگنز از طریق مصرف فرآورده‌های دارای منشأ حیوانی بسیار کم است و برای مصرف‌کنندگانی از جمله گروه‌های حساستر مانند نوزادان و افراد مسن نگران کننده نیست. در نتیجه استفاده از اکسید منگنز و منوهیدرات سولفات منگنز در تغذیه حیوانات هیچکونه خطری برای مصرف کنندگان ندارد، به شرط آنکه حداکثر میزان فعلی منگنز مجاز در خوراک رعایت شود. استفاده از اکسید منگنز و منوهیدرات سولفات منگنز در تغذیه حیوانات برای کلیه گونه‌های جانوری هیچ گونه خطری برای محیط زیست درپی ندارد. اکسید منگنز و منوهیدرات سولفات منگنز از منابع مهم و مؤثر منگنز در تأمین نیازهای حیوانات هستند.


۴-هیدروکسی-۳-نیتروبنزن‌آرسونئیک اسید (Roxarsone):
۴-هیدروکسی-۳-نیتروبنزن‌آرسونئیک اسید یک ماده شیمیایی برپایه آرسنیک است که برای مبارزه با انگلها، افزایش سرعت رشد و بهبود رنگدانه‌های موجود در گوشت به برخی از خوراکهای طیور اضافه میشود. ۴-هیدروکسی-۳-نیتروبنزن‌آرسونئیک اسید به خودی خود یک ماده شیمیایی بی‌ضرر است، اما هنگامی که توسط طیور و سپس توسط انسان مصرف میشود، به نوعی آرسنیک زیان بخش تبدیل میشود. تأثیرات این ماده شیمیایی همچنان بر انسان ناشناخته است.
ملامین:
ملامین یک ماده شیمیایی برای ساخت پلاستیک است که گاهی به طور ناخواسته از طریق محصولات گندم آلوده به خوراک طیور اضافه میشود. هر خوراکی که حاوی ملامین باشد جمع اوری میشود و فروش طیوری که از آن محصول استفاده کرده‌اند برای مصرف انسانی مجاز نمیباشد.


آفت کشها:
سموم دفع آفات مواد شیمیایی هستند که به کنترل آلودگی حشرات محصولات کشاورزی مانند بذرها و دانه‌هایی که مواد تشکیل دهنده خوراک طیور هستند، کمک میکنند. آلودگی سموم دفع آفات برای محصولات کشاورزی برروی دانه‌های موجود در خوراک یا در غلات اصلاح شده ژنتیکی که به عنوان بخشی از ترکیبات ژنتیکی به همراه آفت کشها رشد میکنند، باقی می‌مانند.
افزایش جهانی تقاضای پروتئین منجر به افزایش تولید دام و طیور تجاری شده است و مکملهای معدنی فسفات نقش مهمی در صنعت خوراک دام و طیور ایفا میکنند. کلسیم فسفات به عنوان پرکاربردترین مکمل فسفات، مواد معدنی ضروری را برای رشد دندانها و استخوانهای قوی در دام، طیور و حیوانات خانگی تأمین میکنند. فسفات کلسیم خوراکی حاوی دی‌کلسیم فسفات (DCP)، مونوکلسیم فسفات (MCP) و تری کلسیم فسفات (TCP) میباشد. مواد شیمیایی حاوی فسفات در کودها، خوراک دام و طیور، محصولات صنعتی و نیز به عنوان افزودنی در موادغذایی به صورت تجاری مورد استفاده قرار میگیرد. به طور کلی، فسفاتهای موجود در خوراک دام فقط ۶٪ از کل مصرف فسفات جهان را تشکیل میدهند. بیشترین کاربرد فسفاتها مربوط به کودهای کشاورزی (۸۳٪) است، در حالی که بازارهای صنعتی از جمله مواد شوینده ۱۱٪ از مصرف فسفات را به خود اختصاص میدهند.


انواع مختلف فسفاتهای خوراکی معدنی

فسفاتهای خوراکی معدنی (IFP) نمکهای معدنی اسید فسفریک هستند. استفاده از این مواد شیمیایی برای تأمین نیازهای فسفر برای دامپروری به منظور اطمینان از رشد بهینه، باروری و رشد استخوان در دام ضروری است. اهمیت فسفر (PO۴۳−) در تعداد عملکردهای متابولیکی که عنصر در آن شرکت میکند نمایان میشود. تاکنون بیشترین سهم فسفر در حفظ و تقویت اسکلت میباشد. حدود ۸۰٪ از فسفر مصرفی دام به همراه کلسیم به شکل گروه هیدروکسی آپاتیت (Ca۱۰ (PO۴) ۶ (OH) ۲) نه تنها به عنوان سیستم پشتیبانی بلکه به عنوان منبع فسفر میباشد. در بافت نرم، فسفر یکی از اجزای اصلی سلولها، غشاها و مایعات بدن است و نقش مهمی در تأمین انرژی دارد. علاوه بر این، فسفر به عنوان یک بافر (ماده‌ای که با خنثی کردن اسید و قلیای موجود در محلول موجب تثبیت یون هیدروژن متمرکز در آن میشود) در انتقال فسفولیپیدها و اسیدهای چرب در تشکیل اسیدهای آمینه و در ساخت DNA و RNA نقش دارد. بنابراین، فسفر برای حیات دام ضروری است.


بسته به فرآیند و سایر منابع معدنی مورد استفاده، انواع مختلفی از فسفاتهای خوراکی معدنی تولید میشوند. بیشتر فسفاتهای خوراکی معدنی که در اتحادیه اروپا و در سراسر جهان در تغذیه دام مورد استفاده قرار میگیرند، فسفاتهای کلسیم به اشکال مختلف مونو، دی- و مونودی-کلسیم فسفات هستند و نیز فسفاتهای منیزیم، فسفاتهای سدیم و حتی فسفاتهای آمونیوم هستند. کیفیت محصول نهایی به فرآیند آماده سازی و تولید بستگی دارد. در دسترس بودن همیشگی فسفر به کنترل کیفیت دقیق در طی فرآیند متکی است تا از تجزیه ارتو فسفات به سایر اشکال فسفات غیرقابل دسترسی جلوگیری شود. ناخالصی هایی که به طور طبیعی در مواد اولیه مورد استفاده یافت میشوند نیز باید در نظر گرفته شود. با این وجود، بهداشت موادغذایی و شیوه تولید مناسب باید در همه مراحل رعایت شود.


آفلاتوکسینها: آفلاتوکسینها گروهی از مواد بیوشیمیایی هستند که به ویژه توسط گونه‌های آسپرژیلوس تولید میشوند. آنها معمولاً در غلات و حبوبات مانند برنج، ذرت، ذرت خوشه‌ای، ارزن و مغز دانه‌ها هنگام برداشت، ذخیره و شرایط نامناسب فرآوری یافت میشوند. با توجه به اهمیت اقتصادی و بهداشتی آفلاتوکسینها، جنبه‌های خاصی از ارتباط این آلاینده با مواد خوراکی و مواد تشکیل دهنده آنها مورد بحث است. خوراک دام و مواد تشکیل دهنده آن در شروع زنجیره غذایی قرار دارد و بنابراین، خوراک آلوده تأثیر منفی بر مابقی زنجیره غذایی خواهد گذاشت. کیفیت خوراک دام به طور مستقیم بر بهره وری و سلامتی حیوانات تأثیر میگذارد و میتواند تأثیرات چشمگیری بر موادغذایی که بعداً به عنوان محصولات نهایی توسط انسان مصرف میشود، داشته باشد. از دیگر مواد شیمیایی افزودنی به خوراک دام و طیور میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سنگ آهک:
۳۵ تا ۳۸ درصد از سنگ آهک را کلسیم تشکیل میدهد. پودر سنگ آهک به خوراک طیور تخمگذار اضافه میشود.


نمک: نمک منبع تأمین سدیم و کلر است. وجود مقادیر اندک نمک در خورام دام و طیور ضروری است، اما مقدار نمک در خوراک طیور نباید از ۲۵ درصد تجاوز کند. در صورت استفاده از پودر ماهی که حاوی مقدار زیادی نمک است، افزودن نمک طعام به خوراک طیور ضرورت ندارد.
جوش شیرین (بیکربنات سدیم):
برای حفظ تعادل آنیون و کاتیون و به منظور تأمین سدیم در خوراک طیور میتوان از بیکربنات سدیم یا همان جوش شیرین استفاده کرد. در خوراک دام نیز میتوان از جوش شیرین به عنوان بافر استفاده کرد.
اکسید منیزیم:
این محصول از فراوری و تخلیص کربنات منیزیم معدنی به دست می‌آید. افزودن این ماده شیمیایی به خوراک طیور تخمگذار باعث بهبود کیفیت پوسته تخم آنها میشود؛ همچنین استفاده از اکسید منیزیم در خوراک دام شیرده دارای تاثیرگذاری چشمگیری است و نیز سبب بهبود شرایط رشد و تکثیر میکروارگانیسمهای مفید دستگاه گوارش و افزایش پروتئین میکروبی میشود. پروتئین میکروبی پروتئینی با کیفیت بسیار بالا برای دام است که به مقدار بالایی در روده کوچک قابل هضم است. کاهش هزینه استفاده از بافر، افزایش چربی شیر، بهبود هضم نشاسته و کاهش اسیدوز از دیگر اثرات مثبت استفاده از اکسید منیزیم در خوراک دام شیری میباشد.


فروش انواع مواد شیمیایی موجود در خوراک دام و طیور

سایت فروش مواد شیمیایی ۳۰O۲ یک سایت در جهت فروش مواد شیمیایی در اصفهان از جمله فروش انواع اسیدهای شیمیایی قوی و ضعیف به صورت اینترنتی، تحت برندهای مطرحی همچون مرک، سیگما آلدریچ و ... موجب تسهیل در امر خرید مواد شیمیایی مختلف میشود. فروش انواع مواد شیمیایی موجود در خوراک دام و طیور نیز به عنوان یکی از مواد شیمیایی پرفروش در این سایت انجام میشود. جهت خرید این مواد شیمیایی به قسمت فروشگاه سایت مراجعه کرده و یا بر روی خرید انواع مواد شیمیایی موجود در خوراک دام و طیور کلیک کنید.

محصولات مشابه

نانوذرات اکسید تیتانیوم

Titanium dioxide nanoparticles, Nano TiO۲, TiO۲ nanopowder, Titanium dioxide nanopowder
نانو پودر دی اکسید تیتانیوم، نانو ذرات تیتانیوم دی اکسید، آناتاز، روتایل
آزمایشگاهی
TiO2 Nanoparticles
TiO2
Product Nu:
CAS number: 13463-67-7
Molocular Weight: 79.866

نانوذرات کاربید بور

Boron Carbide Nanoparticles, Boron Carbide Nanopowder, B۴C Nanopowder, Nano B۴C
نانو پودر کاربید بور، نانوذرات بور کارباید، نانو پودر بور کارباید
آزمایشگاهی
B4C nanoparticles
B4C
Product Nu:
CAS number: 12069-32-8
Molocular Weight: 55.25

نانو گرافن اکساید

Nano Graphene Oxide Powder, GO nanopowder
نانو گرافن اکسید، پودر نانو گرافن اکساید، پودر نانوگرافن اکسید، گرافن اکساید
آزمایشگاهی
Nano Graphene Oxide
Product Nu:
CAS number: 1034343-98-0
Molocular Weight:

نانوذرات کاربید تنگستن

Tungsten Carbide Nanopowder, Tungsten Carbide Nanoparticles, WC Nanopowder, Nano WC
نانو پودر کاربید تنگستن، نانوذرات تنگستن کارباید، نانو پودر تنگستن کارباید
آزمایشگاهی
WC nanoparticles
WC
Product Nu:
CAS number: 12070-12-1
Molocular Weight: 195.86

نانولوله های کربنی چند دیواره

Multiwall Carbon Nanotubes, Multi-Walled Carbon Nanotubes
نانوتیوب های کربنی چند دیواره
آزمایشگاهی
MWCNTs
C
Product Nu:
CAS number: 308068-56-6
Molocular Weight:

نانو گرافن

Nano Graphene Powder
پودر نانو گرافن، نانوگرافن، گرافن، پودر گرافن
آزمایشگاهی
Nano Graphene
C
Product Nu:
CAS number: 7782-42-5
Molocular Weight: 12.01

نانوذرات کاربید تیتانیوم

Titanium Carbide nanoparticles, Titanium Carbide Nanopowder, Nano TiC, TiC nanoparticles
نانو پودر کاربید تیتانیوم، نانو پودر تیتانیوم کاربید، نانو ذرات تیتانیوم کارباید
آزمایشگاهی
TiC nanoparticles
TiC
Product Nu:
CAS number: 12070-08-5
Molocular Weight: 59.89

نانوذرات اکسید سیلیسیم

Silicon Dioxide Nanoparticles, Silica Nanoparticles
نانوذرات دی اکسید سیلیسیم، نانو سیلیکا، نانوذرات سیلیکا، نانو پودر سیلیکا، نانو پودر اکسید سیلیسیم
آزمایشگاهی
SiO2 Nanoparticles
SiO2
Product Nu:
CAS number: 7631-86-9
Molocular Weight: 60.08

مقالات تخصصی مواد شیمیایی