چراغ الکلی از جمله وسایل و تجهیزات پرکاربرد بوده که در جاهای مختلف می تواند مورد استفاده قرار گیرد اما استفاده ی آن در یکسری جاها مانند آزمایشگاه های پزشکی، زیستی، شیمیای و مراکز بهداشتی بیشتر است چراغ های الکلی برای آزمایشگاه هایی ایده آل هستند که در آن ها گاز وجود ندارد.
چراغ الکلی دارای مخزنی برای پر کردن الکل و محلی برای تعبیه فتیله جهت شعله بدون دود است.
در آزمایشگاه برای استریل کردن لوپها و سوزنها و مواد دیگر از چراغ الکلی استفاده میشود. الکل مناسب برای چراغ الکلی، الکل صنعتی است ، الکل صنعتی یکی از بهترین حلال های آلی است که در کاربرد های بسیاری در آزمایشگاه ها و مراکز پزشکی دارد.
در این چراغ از الکل به عنوان سوخت استفاده می شود . شعله ای که چراغ الکلی تولید می کند بدون دود بوده و نسبت به شعله ی چراغ بونزن حرارت کمتری دارد . دمای شعله ی این چراغ حدود ۲۶۰ درجه ی سانتیگراد است و دارای شعله ای با ارتفاع نهایتا ۵ سانتی متر میباشد . استفاده از چراغ الکلی به دلیل وزن بسیار سبک و ساختار ساده ای که دارد بسیار پرکاربرد است . زیرا ، به راحتی می توان آن را جابجا کرد . به همین دلیل در بسیاری از موارد جایگزین چراغ بونزن می شود.
کاربرد های چراغ الکلی
استریل کردن ابزار ها و تجهیزات آزمایشگاهی
حرارت دادن بعضی از مواد شیمیایی
قابل استفاده در فرایند های آزمایشگاهی میکروبیولوژی
قابل استفاده در یکسری از کار های شیمیایی
ویژگی های چراغ الکلی
چراغ الکلی نیازمند به برق یا متصل بودن به شبکه گاز برای استفاده ندارد. و به آسانی می توان آن را با الکل شارژ کرده و دوباره مورد استفاده قرار داد.
چراغ الکلی شعله ای کوتاه دارد
چراغ الکلی در هنگام سوختن تولید دود نمی کند.
چراغ الکلی با دمای پایینی می سوزد و در نتیجه برای ایجاد کردن دماهای بالا اصلا گزینه مناسبی نیست. برای ایجاد دماهای بالاتر در آزمایشگاه ها، به جای چراغ الکلی ازچراغ بونزن استفاده می شود که شعله ای بسیار قویتر دارد.
نام دیگر این چراغ ها ، اجاق گاز های کوله پشتی است که دلیل آن وزن فوق العاده سبکشان می باشد .
این چراغ دارای درپوشی است که با قرار دادن آن روی فیتیله ، می توان شعله را خاموش کرده و از تبخیر سوخت الکلی جلوگیری کرد.
کاربرد درپوش چراغ الکلی
آزمایشگاهی
چراغ های الکلی در درپوش های مهر و موم کننده ای جا میگیرند تا اولا سوختی که چراغ را پر کرده است با قرار دادن درپوش آن به راحتی جا به جا شود دوما تا مشعل داغ نسوزد چون در غیر این صورت امکان آسیب دیدن درپوش وجود دارد .ساختار چراغ الکلی تنها از سه قطعه می باشد یعنی یک مشعل ، یک محفظه ی سوخت و یک پشتیبان برای قرار دادن چراغ روی آن.
روش کار چراغ الکلی
روش کار چراغ های الکلی با استفاده از سوختن فتیله داخل الکل است. سازوکار آن به این صورت است که یک محفظه (معمولا شیشه ای) قرار دارد که درون آن الکل می ریزند. یک فیتیله داخل الکل می گذارند دور آن را محکم می کنند تا الکل موجود در چراغ الکلی تبخیر نشود. پس از آن، الکل از فیتیه بالا رفته و به نوک فیتیله می رسد. با آتش زدن فیتیله، الکل موجود در چراغ به آرامی سوخته و تولید حرارت می کند.
تجهیزات آزمایشگاهی که تولید حرارت می کنند متنوع اند و هر کدام برای فعالیتی در آزمایشگاه طراحی شده اند. برخی از این وسایل تولید حرارت غیر مستقیم میکنند و برخی دیگر تولید شعله مستقیم دارند. چراغ الکلی از آن جمله تجهیزات است که با وجود انواع منابع تولید حرارت برقی و گازی باز هم مورد کاربرد است.چراغ الکلی چراغی است که دارای یک محفظه ی شیشه ای به شکل استوانه ای بوده و همچنین دارای یک درپوش که فیتیله را در خود جای داده است، می باشد. کاربرد اصلی و دلیل خرید چراغ الکلی، استریل کردن ابزآلات پزشکی، آزمایشگاهی و غیره است. وزن چراغ الکلی بسیار کم است و در حد بین ۳۰ تا ۵۰ گرم است. سوخت چراغ الکلی از الکل است. لازم به ذکر است برای خرید مطمئن تجهیزات آزمایشگاهی مستلزم مراجعه به فروشگاه های معتبر می باشیم و در خرید تجهیزات آزمایشگاهی، همواره باید دقت فراوان داشته باشیم، لذا در این زمینه سایت فروش مواد شیمیایی و تجهیزات آزمایشگاهی ۳۰o۲ اقدام به فروش انواع تجهیزات آزمایشگاهی متنوع با کیفیت و قیمت بسیار مناسب نموده است. شما کاربران گرامی می توانید با مراجعه به این سایت هرگونه تجهیزات و ظروف آزمایشگاهی مورد نیاز خود از جمله چراغ الکلی را به صورت آنلاین مشاهده کرده و اطلاعات و نکات مختصری نسبت به محصول مورد نظر بدست آورید سپس محصول خود را سفارش داده و در کمترین زمان و با قیمت و کیفیت بسیار مناسب خریداری فرمایید. سایت ۳۰o۲ با چندین سال سابقه در زمینه فروش مواد و تجهیزات آزمایشگاهی آماده خدمت رسانی به شما کاربران گرامی می باشد.