محققان در آزمایشگاه های تحقیقاتی برای انجام آزمایشات به یکسری از تجهیزات و وسایل مناسب با آزمایش مد نظرشان نیازمند هستند که دانستن طرز استفاده و کاربرد و نکات ایمنی مربوط به این وسایل در آزمایشگاه لازم و ضروری می باشد. این وسایل بسیار متعدد هستند که لوله ازمایشگاهی یکی از این موارد است.
لوله آزمایشگاهی یا لوله نمونه یا لوله کشت ، در آزمایشگاه های شیمیایی و زیستی و پزشکی کاربرد های وسیعی دارد و از رایج ترین وسایل آزمایشگاهی به شمار می آیند. این لوله ها از جنس شیشه پیرکس، بروسیلیکات یا پلاستیک می باشند. به این نکته توجه داشته باشید که هر کدام از این نمونه لوله های آزمایشگاهی دارای خصوصیات و ویژگی هایی منحصر بفرد می باشند. بسته به نیاز افراد می توان انتظار داشت که از لوله آزمایشگاهی پلاستیکی و یا از لوله آزمایشگاهی شیشه ای استفاده گردد. جنس مواد شیمیایی که در آزمایش ها نیز مورد استفاده قرار می گیرند می توانند تعیین کننده این موضوع باشند که از لوله آزمایش پلاستیکی یا لوله آزمایش شیشه ای بهره گیری گردد.
توجه داشته باشید که جنس شیشه ای لوله آزمایشگاهی از جمله شیشه آلات ازمایشگاهی محسوب میشود که این شیشه ها نیز جنس ها و ویژگی های مختلفی را دارند و نسبت به حرارت دادن و ضربه مقاوم می باشند. همچنین در برابر اسید و مواد شیمیایی مقاومت میکنند. لوله های شیشه ای آزمایشگاهی در اندازه و ظرفیت های متفاوتی طراحی شده اند. به عنوان نمونه یکسری از این لوله ها دارای ارتفاعی بیشتر بوده که به لوله جوش معروف بوده و برای جوشاندن مایعات مورد استفاده قرار می گیرد. این لوله های جوش یک استوانه سیلندری جایگزین لوله تست که برای جوشاندن محلولهای شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد. این لوله ها نسبت به لوله های استاندارد بلندتر و ضخیم تر می باشند تا مایع در حال جوش از آن سرازیر نشود. این لوله ها چون از جنس شیشه های بوروسیلیکاتی و مقاوم به شوک حرارتی بوده و زمانی که در معرض گرمای بینهایت زیاد قرار می گیرند ترک نمی خورند می توانند به طور کامل در داخل شعله قرار گیرند.
این لوله ها به صورت درب دار و بدون درب می باشند و قسمت پایینی ان گرد و بسته است که نسبت به حرارت مقاومت مناسبی را از خود نشان دهد.
کاربرد لوله آزمایش
لوله های آزمایش برای مخلوط کردن مواد آزمایشگاهی، تجزیه مواد، نگهداری مواد جامد یا مایع در اندازه و مقادیر بسیار اندک و یا جا به جایی مواد بکار می روند. از یاد نبرید که انواع لوله های آزمایشگاهی نباید بیش از اندازه پر شوند.
نکات ایمنی کار با لوله آزمایش
از جمله نکات ایمنی حین کار با لوله آزمایشگاهی میتوان گفت لوله شیشه ای حرارت دیده حتما با گیره لوله آزمایش برداشته شود. از دادن شوک دمایی که باعث شکسته شدن لوله آزمایشگاهی میشود باید خودداری نمود. در صورت ترک خوردن لوله آزمایشگاهی هرگز نباید از ان استفاده کرد زیرا ممکن است باعث خطرات جدی شود. در هنگام استفاده از لوله آزمایش، دهانه لوله را به سمت خود نگیریم. پس از انجام هر واکنش شیمیایی، لوله آزمایشگاهی توسط لوله شور آزمایشگاهی باید تمیز و شستشو داده شود.
برای نگهداری و مرتب سازی لوله های آزمایشگاهی از وسیله ای به نام جا لوله ای استفاده می شود.
لوله آزمایش از وسایل پر کاربرد و رایج، در آزمایشگاه ها میباشد، همانطور که می دانیم برای یک خرید اینترنتی مطمءن و به صرفه باید به فروشگاه های اینترنتی معتبر مراجعه نمود، در این راستا سایت ۳۰o۲ فعال در زمینه فروش اینترنتی مواد شیمیایی و تجهیزات آزمایشگاهی اقدام به فروش تجهیزات آزمایشگاهی با کیفیت و قیمت مناسب و از برند های معتبر نموده است ، شما خریداران گرامی می توانید با مراجعه به سایت ۳۰o۲ انواع لوله آزمایشگاهی در جنس ها و ابعاد گوناگون را مشاهده نموده و محصول مورد نظر خود را به صورت اینترنتی و در کمترین زمان ممکن با قیمتی بسیار مناسب سفارش داده و خریداری کنید.