پودر نقره را میتوان به عنوان کاتالیزور در فرایندهای شیمیایی نیز استفاده کرد و در ساخت برخی ابزارهای جراحی نیز کاربرد دارد. ملغمههایی (آمالگام) که در دندانپزشکی برای پر کردن دندان از آنها استفاده میشود هم معمولاً ترکیبی از نقره و فلزهای دیگری نظیر قلع و طلا و جیوه هستند. نقره در ساخت برخی سازهای بادی باکیفیت به ویژه فلوتها، تولید آلیاژهای لحیمکاری و همچنین در راکتورهای هستهای نیز کاربرد دارد.
کاربرد پودر نقره در راکتورهای هسته ای یکی از نکاتی بوده است که بسیار مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته و به همین سبب در این زمینه تحقیقات بسیاری انجام گرفته است. تیم کارشناسی سایت فروش مواد شیمیایی ۳۰o۲ تلاش دارند تا چکیده این تحقیقات را در اختیار شما قرار دهند.
از میله های کنترل در راکتورهای هسته ای برای کنترل میزان شکافت اورانیوم یا پلوتونیوم استفاده میشود. ترکیبات آنها شامل عناصر شیمیایی مانند بور، کادمیوم، نقره یا ایندیم است که بدون اینکه خود شکافت پیدا کند قادر به جذب بسیاری از نوترون ها هستند. این عناصر دارای مقاطع عرضی و متقاطع جذب نوترون هایی با انرژی های مختلف متفاوت هستند. راکتورهای آب جوشان (BWR)، راکتورهای آب فشرده (PWR) و راکتورهای آب سنگین (HWR) با نوترون های حرارتی کار می کنند، در حالی که راکتورهای تولیدکننده یا رآکتورهای بریدر با نوترون های سریع کار می کنند. هر طرح راکتور میتواند از مواد میله کنترل مختلفی براساس طیف انرژی نوترون های خود استفاده کند. می بایست به این نکته اشاره کرد که کاربرد های پودر نقره بسیار فراوان است. به عنوان مثال می توان به کاربرد پودر نقره در داروسازی و دندانپزشکی و کاربرد بیولوژیکی پودر نقره، در رنگرزی سلول و تشخیص بیماری ژنی اشاره نمود.
عناصر شیمیایی با مقاطع عرضی جذب نوترون بالای مفید شامل نقره، ایندیم و کادمیوم هستند. عناصر جایگزین دیگر شامل بور، کبالت، هافنیوم، ساماریوم، یوروپیوم، گادولینیوم، تربیوم، دیسپروزیوم، هولمیوم، اربیوم، تولیوم، ایتربیوم و لوتتیوم هستند. همچنین ممکن است از آلیاژها یا ترکیباتی مانند فولاد با بور بالا، آلیاژ نقره - ایندیم - کادمیوم، کاربید بور، دیبورید زیرکونیوم، دی بورید تیتانیوم، هافنیوم دی بورید، گادولینیم نیترات، تیتانات گادولینیوم، تیتانات دیسپروزیوم و کامپوزیت کاربید بور - یوروپیم هگزابورید استفاده شود. در اینجا می بایست بیان کرد که خرید پودر نقره در سراسر دنیا به سبب کاربرد این ماده در صنایع و آزمایشگاه ها رواج بسیار زیادی دارد.
انتخاب ماده تحت تأثیر انرژی نوترون در راکتور، مقاومت آنها در برابر تورم ناشی از نوترون و خصوصیات مکانیکی و طول عمر مورد نیاز است. میله ها ممکن است به شکل لوله هایی باشند که با گلوله های جذب کننده نوترون یا پودر پُر شده باشند. لوله ها می توانند از فولاد ضد زنگ یا سایر مواد "لایه نوترونی" مانند زیرکونیوم، کروم، کاربید سیلیسیم یا نیترید بور مکعبی (cubic ۱۱B۱۵ N) ساخته شوند. برخی از عناصر خاکی کمیاب، جاذب نوترون بسیار خوبی هستند و به اندازه نقره (ذخایر حدود ۵۰۰۰۰۰ تن) کمیاب نیستند. به عنوان مثال، ایتربیوم (ذخایر حدود ۱ میلیون تن) و ایتریوم، با متوسط مقادیر جذب، ۴۰۰ برابر بیشتر می توانند بدون جداسازی در داخل مواد معدنی مانند زنوتیم (Yb) با هم یافت و استفاده شوند. کارشناسان ۳۰o۲ در نظر دارند تا تحقیقاتی وسیع در رابطه با پودر نقره و کاربرد پودر نقره در راکتورهای هسته ای را به سرانجام برسانند تا به روز ترین اطلاعات را در اختیار کاربران خود قرار دهند.