مواد شیمیایی مورد استفاده در لوازم آرایشی

مواد شیمیایی مورد استفاده در لوازم آرایشی

مواد شیمیایی مورد استفاده در لوازم آرایشی

توضیحات برای عکس ثبت نشده

انواع مواد شیمیایی موجود در محصولات و لوازم آرایشی

روغن معدنی: یکی از مواد تشکیل دهنده لوازم آرایش میباشد و مملوء از مواد سرطان زا است! سدیم لورت سولفات به قدری سمی است که هنگام کار با آن باید از تجهیزات و لوازم ایمنی استفاده شود؛ یکی از مواد شیمیایی موجود در خمیردندان سدیم لورت سولفات است. پروپیلن گلیکول به داخل پوست نفوذ میکند و باعث ایجاد ناهنجاریهای کبد و کلیه میشود. در شامپو، دئودورانت اسپری و ضد یخ از این ماده شیمیایی استفاده میشود. پودر تالک یا پودر طلق باعث سرطان تخمدان میشود. با این وجود، ما روزانه در حال استفاده از بسیاری از این مواد شیمیایی موجود در محصولات آرایشی و بهداشتی هستیم. اما خبر خوب این است که از مواد شیمیایی همچون سدیم لورت سولفات، پروپیلن گلیکول و روغن معدنی به میزان حداقل در لوازم آرایشی استفاده میشوند. در ادامه نگاهی دقیقتر به برخی از مواد شیمیایی موجود در لوازم آرایشی می اندازیم.


فتالاتها: فتالاتها به عنوان مواد شیمیایی نرم کننده و حلال در رایحه ها، محصولات مراقبت از مو، لوسیونهای پوستی، لاک ناخن و مواد سفت کننده ناخن یافت میشوند. مشخص شده است که این مواد شیمیایی دارای اثرات اختلال در غدد درون ریز هستند و با اندومتریوز و بلوغ زودرس در دختران و ناهنجاریهای اندام تولید مثل و کاهش باروری در مردان ارتباط دارند و همچنین میتواند بر روی تیروئید تاثیر گذاشته و باعث چاقی شود. با توجه به این مشکلات، چندین نوع فتالات از جمله دی‌بوتیل‌فتالات، دی اتیل هگزیل فتالات، دی ایزو بوتیل فتالات و دی (متیل اوکسی هگزیل) فتالات برای استفاده در لوازم آرایشی در استرالیا ممنوع شده است.
پودر تالک یا پودر طلق:
ارتباط بین پودر تالک (پودر طلق) و سرطان تخمدان از سالها پیش مورد بحث است. شواهدی مبنی بر استفاده پودر تالک که باعث ایجاد سرطان شده باشد در دسترس نیست، در حالی که برخی از تحقیقات حاکی از خطر افزایش اندک این پودر شیمیایی در حدود ۲۰٪ است. عوامل خطرناک اصلی سرطان تخمدان، اضافه وزن، داشتن اندومتریوز، هورمون درمانی، استعمال دخانیات و جهشهای ژنی است.

توضیحات برای عکس ثبت نشده

توضیحات برای عکس ثبت نشده

پارابنها: پارابنها یک ماده شیمیایی نگهدارنده هستند که در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرند و متداول‌ترین نوع پارابن متیل پارابن است. طبق آزمایشات، پارابنها دارای اثرات اختلال در غدد درون ریز هستند، گرچه این نوع تاثیر در انسان هنوز به خوبی مشخص نشده است. طبق اظهارات کمیته علمی اروپا در مورد ایمنی مصرف پارابنها، استفاده از متیل پارابن و اتیل پارابن در لوازم آرایشی بی خطر است، اما با توجه به محدودیت غلظت، استفاده از پنج پارابن دیگر، ایزو پروپیل پاربن، ایزو بوتیل پارابن، فنیل پارابن، بنزیل پارابن و پنتیل پارابن در محصولات آرایشی ممنوع است. دولت دانمارک نیز استفاده از برخی پارابنها مانند پروپیل پارابن و بوتیل پارابن را در محصولاتی برای استفاده کودکان تا سه سال ممنوع اعلام کرده است، زیرا ممکن است کودکان به ویژه در مقابل اثرات غدد درون ریز آسیب پذیر باشند. استفاده از هیچ نوع پارابنی در استرالیا ممنوع نشده است.


نانوذرات: دی اکسید تیتانیوم یا اکسید روی موجود در برخی از محصولات و لوازم آرایشی معدنی و ضد آفتابها نیز ممکن است حاوی ذرات در محدوده نانو باشند که با آسیبهای سلولی از جمله آسیب به DNA در مطالعات آزمایشگاهی مرتبط است. در حالی که هیچ مدرک قانع کننده ای مبنی بر جذب روی توسط پوست در دسترس نیست، ممکن است برخی از محصولات و لوازم آرایشی معدنی پودری استنشاق شوند که این خود باعث بروز مشکلات ریوی میشود و احتمالا قادر به انتقال به سایر قسمتهای بدن (که تاثیر و عوارض این مواد شیمیایی بر سلامتی آنها همچنان ناشناخته است) از طریق جریان خون می باشد.
استات سرب:
ترمیم کننده های رنگ مو ممکن است حاوی استات سرب باشند. به نظر میرسد استفاده از استات سرب ایمن است چرا که هیچ مدرکی مبنی بر جذب مقدار قابل توجه سرب در جریان خون در دسترس نیست. از زمانی که استفاده از استات سرب در اروپا و کانادا ممنوع شده است، در بسیاری از محصولات از نمکهای برپایه نقره و بیسموت سیترات با کارایی کمتر استفاده شد. سرب به طور طبیعی در رنگدانه های فلزی مورد استفاده در رژ لب یافت میشود؛ حتی با فرض اینکه کل رژ لب مورد استفاده وارد دهان شود، مقدار سرب موجود در رژ لب به اندازه ای زیاد نیست که باعث نگرانی شود.

توضیحات برای عکس ثبت نشده

توضیحات برای عکس ثبت نشده

فرمالدهید و دهندگان یا منتشرکنندگان فرمالدهید: فرمالدئید یک ماده شیمیایی نگهدارنده است که میتواند باعث تحریک پوست، چشم، بینی و مجاری تنفسی شود و در افراد در معرض این ماده شیمیایی میتواند باعث ایجاد سرطان شود. مقادیر کم این ماده شیمیایی برای استفاده در لوازم آرایشی از جمله صاف کننده های مو، لاک ناخن و یا سفت کننده های ناخن مجاز است. به علاوه، برخی از مواد شیمیایی مانند دی ام دی ام هیدانتوین، کواترنیوم-۱۵، دی‌آزولیدینیل اوره و ایمیدازولدینیل اوره وجود دارند که به انتشار یا اهدا فرمالدهید واکنش نشان میدهند. افرادی که به فرمالدئید حساسیت دارند، غالبا نیز نسبت به این مواد شیمیایی منتشرکننده فرمالدئید حساسیت دارند و از اینرو، توصیه میشود از استفاده و تماس با این مواد شیمیایی به ویژه در محصولات ترکیبی خودداری کنند.
قطران زغال سنگ:
قطران زغال سنگ یک ماده سرطان زا شناخته شده است که در درمان پسوریازیس و شوره سر استفاده میشود و برخی از رنگ ها نیز از قطران ذغال سنگ بدست می آیند. استفاده از برخی رنگها در برخی محصولات آرایشی در کشورهای مختلف و همچنین در اروپا و برخی از کشورهای آسیایی در صابون و شامپو نیز ممنوع شده است. شامپوها و صابونهای حاوی قطران ذغال سنگ برای استفاده طولانی مدت توصیه نمیشوند.


فیلترهای UV: برخی از کرمهای ضد آفتاب شیمیایی حاوی اکتیل متوکسی‌سینامات (همچنین به آن OMC یا اتیل هگزیل متوکسی سینامات گنیز فته میشود) که به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد و همچنین ۴-متیل بنزیلیدن کافور (۴MBC)، هموسالات و اکسی بنزون در برخی از آزمایشات بر روی حیوانات و بافتها اثرات مختل کننده غدد درون ریز را نشان داده است. با این وجود، هنوز مشخص نیست که آیا مقادیری که این مواد شیمیایی از طریق پوست جذب میشوند نگران کننده است یا خیر. با این حال، استفاده از این ماده برای کودکان و زنان باردار در دانمارک مجاز نمی باشد.
تری‌کوسان:
تری‌کوسان یک ماده شیمیایی نگهدارنده و ضد باکتریایی است که در محصولات آرایشی و بهداشتی مانند ضدعرق، صابون، مواد شوینده دست و خمیردندان یافت میشود. آزمایشات بر روی پستانداران و حیوانات دیگر اثرات مختل کننده غدد درون ریز را نشان داده است. همچنین نگرانی هایی وجود دارد مبنی بر اینکه این ماده شیمیایی ممکن است به مقاومت آنتی بیوتیکی کمک کند. بدون داشتن مدرکی مبنی بر مفید بودن این ماده نسبت به صابون و آب، بهتر است از همان آب و صابون استفاده کنید.

توضیحات برای عکس ثبت نشده

توضیحات برای عکس ثبت نشده

رزورسینول: رزورسینول به عنوان یک ماده شیمیایی ضدعفونی کننده و گندزدا برای درمانهای موضعی آکنه، درماتیت سبورویک، اگزما، پسوریازیس، میخچه و زگیل در دسترس میباشد. این ماده شیمیایی همچنین در رنگ موها یافت میشود. این ماده باعث تحریک پوست میشود و در صورت استفاده از مقادیر زیاد آن برروی پوست آسیب دیده در مدت زمان طولانی با اختلال عملکرد در تیروئید ارتباط دارد.
تولوئن:
تولوئن که در برخی از لاکهای ناخن یافت میشود، با اثرات عصبی کوتاه مدت مانند سرگیجه، سرخوشی، توهم و سردرد ارتباط دارد؛ این همان بوی چسب و بنزین است. غلظت زیاد این ماده شیمیایی ممکن است برروی جنین در حال رشد در دوران بارداری تأثیر بگذارد. با این وجود، تماس با مقادیر و غلظت معمولی این ماده خطرناک تلقی نمیشود.
هیدروکسی‌انیسول بوتیله‌شده (BHA):
برخی از رژ لبها حاوی این ماده شیمیایی نگهدارنده به نام هیدروکسی‌انیسول بوتیله‌شده (BHA) هستند که در دوزهای بالا سرطان زا است. این ماده شیمیایی در موادغذایی و برخی داروها نیز یافت میشود، اما استفاده از مقادیر و غلظت های طبیعی آن خطرناک نیست.


توضیحات برای عکس ثبت نشده
آلومینیوم: نگرانی در مورد سرطان همچنین به استفاده از آلومینیوم در دئودورانت ها و ضدعرقها مرتبط میشود. در اوایل دهه ۲۰۰۰، رسانه های خبری مختلف ارتباط آشکاری بین استفاده از ضدعرقهای حاوی آلومینیوم و سرطان پستان گزارش دادند. گزارشهای مشابه، استفاده از چنین محصولاتی را با شروع بیماری آلزایمر مرتبط دانستند. این ارتباطات فرضی علیرغم مطالعات متعدد هرگز به اثبات نرسیده اند. آلومینیوم مانع از کاهش تعریق توسط مجاری عرق میشود. برخی معتقدند که این فرایند مانع از انتشار سموم و باعث تجمع این سموم در غدد لنفاوی میشود. در حال حاضر، ارتباط مشخصی بین استفاده از محصولات زیر بغل حاوی آلومینیوم و سرطان پستان وجود ندارد. به همین ترتیب، مطالعات و تحقیقات حاکی از هیچگونه ارتباط بین بیماری آلزایمر و استفاده از دئودورانت یا ضد تعریق هستند. هر روز انسان از طریق موادغذایی، بسته بندی، ظروف آشپزخانه، دارو و حتی هوا و آب در معرض آلومینیوم قرار می گیرد. موضع رسمی انجمن آلزایمر ایالات متحده و استرالیا این است که ارتباط بین جذب آلومینیوم محیطی و بیماری آلزایمر "کاملا بعید" به نظر میرسد. با وجود این یافته ها، برخی از تولیدکنندگان محصولات آرایشی و بهداشتی به تولید محصولات فاقد آلومینیوم برای مصرف کنندگان روی آورده اند.

توضیحات برای عکس ثبت نشده
آمونیوم لوریل سولفات (ALS): آمونیوم لوریل سولفات با جلوگیری از تنش سطحی در مایعات به عنوان یک سورفاکتانت (ماده فعال سطحی) آنیونی عمل میکند. با توجه به این خاصیت از این ماده شیمیایی در محصولات و لوازم آرایشی و بهداشتی مانند تمیزکننده ها، شامپوها و محصولات مورد استفاده هنگام استحمام استفاده میشود. آمونیوم لوریل سولفات باعث تحریک چشم میشود و سمیت حاد بسیار کمی دارد.
الکلها:
الکلها ترکیبات رایج در عطرها هستند. الکلهای چرب (الکل با تراکم کمتر پس از حذف چربیها و روغنها در الکل) مواد تشکیل دهنده مواد شوینده هستند و به عنوان تمیزکننده کاربرد دارند. ایزوپروپانول در بسیاری از محصولات و لوازم آرایشی و نیز تمیزکننده ها ماده تشکیل دهنده رایج الکل است. معمولاً از ایزوپروپانول برای کاهش غلظت مایع استفاده میشود.
لانولین:
لانولین یا چربی پشم ماده ای غلیظ است که از غدد چربی گوسفند به دست می آید. لانولین یک ماده مرطوب کننده غلیظ است. از این ماده افزودنی رایج و متداول در محصولات و لوازم آرایشی برای مرطوب کردن پوست، مو و ناخن استفاده میشود. لانولین در ترکیب با هر محصول آرایشی دیگر به عنوان یک امولسیون عمل میکند.

محصولات مشابه

نانوذرات اکسید تیتانیوم

Titanium dioxide nanoparticles, Nano TiO۲, TiO۲ nanopowder, Titanium dioxide nanopowder
نانو پودر دی اکسید تیتانیوم، نانو ذرات تیتانیوم دی اکسید، آناتاز، روتایل
آزمایشگاهی
TiO2 Nanoparticles
TiO2
Product Nu:
CAS number: 13463-67-7
Molocular Weight: 79.866

نانو گرافن اکساید

Nano Graphene Oxide Powder, GO nanopowder
نانو گرافن اکسید، پودر نانو گرافن اکساید، پودر نانوگرافن اکسید، گرافن اکساید
آزمایشگاهی
Nano Graphene Oxide
Product Nu:
CAS number: 1034343-98-0
Molocular Weight:

نانوذرات کاربید بور

Boron Carbide Nanoparticles, Boron Carbide Nanopowder, B۴C Nanopowder, Nano B۴C
نانو پودر کاربید بور، نانوذرات بور کارباید، نانو پودر بور کارباید
آزمایشگاهی
B4C nanoparticles
B4C
Product Nu:
CAS number: 12069-32-8
Molocular Weight: 55.25

نانوذرات کاربید تیتانیوم

Titanium Carbide nanoparticles, Titanium Carbide Nanopowder, Nano TiC, TiC nanoparticles
نانو پودر کاربید تیتانیوم، نانو پودر تیتانیوم کاربید، نانو ذرات تیتانیوم کارباید
آزمایشگاهی
TiC nanoparticles
TiC
Product Nu:
CAS number: 12070-08-5
Molocular Weight: 59.89

نانوذرات اکسید سیلیسیم

Silicon Dioxide Nanoparticles, Silica Nanoparticles
نانوذرات دی اکسید سیلیسیم، نانو سیلیکا، نانوذرات سیلیکا، نانو پودر سیلیکا، نانو پودر اکسید سیلیسیم
آزمایشگاهی
SiO2 Nanoparticles
SiO2
Product Nu:
CAS number: 7631-86-9
Molocular Weight: 60.08

نانولوله های کربنی چند دیواره

Multiwall Carbon Nanotubes, Multi-Walled Carbon Nanotubes
نانوتیوب های کربنی چند دیواره
آزمایشگاهی
MWCNTs
C
Product Nu:
CAS number: 308068-56-6
Molocular Weight:

نانولوله های کربنی تک دیواره

Single-Walled Carbon Nanotubes
نانوتیوب های کربنی تک دیواره
آزمایشگاهی
SWCNTs
C
Product Nu:
CAS number: 308068-56-6
Molocular Weight:

نانو گرافن

Nano Graphene Powder
پودر نانو گرافن، نانوگرافن، گرافن، پودر گرافن
آزمایشگاهی
Nano Graphene
C
Product Nu:
CAS number: 7782-42-5
Molocular Weight: 12.01

مقالات تخصصی مواد شیمیایی