کاربرد نیترات نقره در پزشکی

نقش نیترات نقره در پزشکی

کاربردهای پزشکی نقره شامل استفاده از نقره در پانسمان زخم ها، کرم ها و به عنوان پوشش آنتی بیوتیکی در پزشکی است. از پانسمان زخم حاوی سولفادیازین نقره یا نانومواد نقره میتوان در عفونتهای خارجی استفاده کرد. در این مقاله تلاش داریم تا در مورد کاربرد نیترات نقره در پزشکی با شما صحبت کنیم. شواهد محدود موجود نشان می دهد که پوشش های نقره بر روی لوله های تنفسی تراشه ممکن است از بروز ذات الریه مرتبط با ونتیلاتور بکاهد. شواهدی موقت وجود دارد که استفاده از سوندهای درونی ساخته شده از آلیاژ نقره برای سوند گذاری کوتاه مدت خطر عفونت ادراری ناشی از سوند را کاهش می دهد. نقره به طور کلی سمیت کمی دارد و انتظار می رود کمترین خطر در مصارف پزشکی از نقره باشد. محصولات دارویی جایگزین مانند نقره کلوئیدی ایمن و مؤثر نیستند. نقره و بیشتر ترکیبات نقره دارای اثر الیگودینامیکی هستند و برای باکتری ها، جلبک ها و قارچ ها در شرایط آزمایشگاهی سمی هستند. نقش ضد باکتری نقره به یون نقره بستگی دارد. اثربخشی ترکیبات نقره به عنوان یک ماده ضد عفونی کننده بر اساس توانایی یون نقره فعال بیولوژیکی (+Ag) در آسیب رساندن غیرقابل برگشت به سیستم های مهم آنزیمی در غشای سلولی عوامل بیماری زا است. مدت هاست که اثر شناخته شده ضد باکتریایی نقره با وجود یک میدان الکتریکی افزایش می یابد. استفاده از جریان الکتریکی از طریق الکترودهای نقره عملکرد آنتی بیوتیکی را در آند افزایش می دهد و این امر احتمالاً به دلیل آزاد شدن نقره در کشت باکتریایی است. نقش ضد باکتریایی الکترودهای پوشش داده شده با ساختارهای نانوذرات نقره در حضور یک میدان الکتریکی بسیار بهبود می یابد.

کاربرد نیترات نقره در پزشکی

کاربرد نیترات نقره در پزشکی

استفاده از ترکیبات نقره در پیشگیری و درمان عفونت ها

استفاده از نقره برای درمان بیماری های مختلف یا جلوگیری از انتقال عفونت حداقل به ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد برمی گردد. کاربردهای پزشکی و فعالیت ضد باکتری نقره در طول قرون ۱۷ و ۱۸ ثبت شده است. از نیترات نقره به طور موضعی در طول دهه ۱۸۰۰ برای درمان سوختگی، زخم و زخم های آلوده استفاده می شد و اگرچه پس از جنگ جهانی دوم و ظهور آنتی بیوتیک ها از مصرف آن کاسته شد، در سال ۱۹۶۸ استفاده از نیترات نقره به شکل سولفادیازین نقره احیا شد. در این دوره استفاده موضعی از نقره برای بهبود زخم ها و پانسمان های بعد از عمل جراحی، سوندهای خونی و ادراری، لوله های تراشه، دستگاه های ارتوپدی، پروتزهای عروقی و دریچه های قلب مصنوعی بسیار رواج پیدا کرد. اثرات مفید نقره در کاهش یا جلوگیری از عفونت در درمان موضعی سوختگی ها و زخم های مزمن و استفاده از آن به عنوان روکش بسیاری از دستگاه های پزشکی قابل مشاهده بود. نقره که به عنوان یک ضد عفونی کننده موضعی استفاده می شود به باکتری هایی که از نقره عامل از بین آنها می باشد، متصل می شود؛ بنابراین، باکتریهای مرده ممکن است منبعی از نقره باشند که خود عاملی برای از بین بردن سایر باکتریها می باشد. استفاده از ترکیبات نقره در پیشگیری و درمان عفونت ها امروزه به یک امر بدیهی تبدیل شده است. همین امر یکی از دلایل برای افزایش خرید نیترات نقره از فروشگاه های مواد شیمیایی مانند فروشگاه اینترنتی ۳۰o۲ شده است


نقش ضد عفونی کنندگی نیترات نقره

تحقیقات زیادی پیرامون ارزیابی توانایی یون نقره در غیرفعال کردن باکتری اشرشیاکلی انجام شده است، میکروارگانیزمی که معمولاً به عنوان شاخصی برای آلودگی مدفوع و به عنوان جایگزینی برای عوامل بیماری زا در تصفیه آب آشامیدنی استفاده می شود. فعالیت ضد میکروبی نقره قبل از کشف آنتی بیوتیکهای مدرن بسیاری کاربرد داشته است. نمکهای نقره خاصیت ضد عفونی کنندگی دارند. از نیترات نقره برای داغ کردن و سوزاندن رگهای خونی سطحی در بینی استفاده می شود تا از خونریزی بینی جلوگیری کند. دندانپزشکان گاهی برای بهبود زخمهای دهان از گلوله های پنبه ای آغشته به نیترات نقره استفاده می کنند. ضدعفونی و سترون سازی در دندانپزشکی به صروت کلی اهمیت فراوانی دارد. نیترات نقره توسط برخی از متخصصان امراض پا برای از بین بردن سلول های واقع در بستر ناخن استفاده می شود. پزشک کانادایی C. A. Douglas Ringrose در مورد استفاده از نیترات نقره برای روش های عقیم سازی تحقیق کرد زیرا معتقد بود که می توان از نیترات نقره برای مسدود کردن و خوردگی لوله های رحمی استفاده کرد که البته این تکنیک بی نتیجه بود. با توجه به آزمایش ها و پژوهش های متعدد و گوناگون نقش ضد عفونی کنندگی نیترات نقره کاملا برای محققین روشن شده است. به عنوان مثال نقره نیترات در درمان زخم های دهان بسیار مورد استفاده قرار گرفته است.

کاربرد نیترات نقره در پزشکی

کاربرد نیترات نقره در پزشکی

از بین بردن زگیل با استفاده از نیترات نقره

از ترکیبات نقره از جمله نیترات نقره و پروتئینات نقره به عنوان ضد عفونی کننده استفاده شده است که می تواند در محلول رقیق به عنوان قطره چشم استفاده شود تا از التهاب ملتحمه در نوزادان جلوگیری کند. نیترات نقره همچنین گاهی در بهبود امراض پوستی به صورت یک تکه جامد به عنوان یک ماده سوزاننده برای درمان برخی بیماری های پوستی مانند میخچه و زگیل استفاده می شود. استفاده مکرر روزانه از نیترات نقره می تواند باعث از بین بردن زگیل های پوستی شود، اما گاهی ممکن است باعث ایجاد جای زخم رنگی شود. سولفادیازین نقره (SSD) یک آنتی بیوتیک موضعی است که برای جلوگیری از عفونت در سوختگی هایی سطحی و یا عمیق استفاده می شود. با این وجود، بررسی های مکرر نشان داد که درمان های مدرن تر، چه با استفاده از نقره و چه بدون آن، نتایج بهتری نسبت به نقره سولفادیازین برای ترمیم زخم و پیشگیری از عفونت دربر دارد. نیترات نقره در فهرست داروهای ضروری سازمان بهداشت جهانی، ایمن ترین و مؤثرترین داروی مورد نیاز در یک سیستم بهداشتی است. سولفادیازین نقره به عنوان یک داروی موضعی برای درمان سوختگیهای درجه دو و درجه سه مورد تایید سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) می باشد.


کاربرد نیترات نقره در پزشکی
پانسمان های حاوی نقره
یک بررسی در سال ۲۰۱۸ نشان داد که پانسمان های حاوی نقره ممکن است احتمال بهبود زخم های وریدی پا را افزایش دهد. نقره دارای اثرات ضد میکروبی و مقرون به صرفه است. مجموعه داده های سال ۲۰۱۴ حاکی از آن است که استفاده از پانسمان های حاوی نقره باعث کاهش زمان بهبودی می شود و می تواند در مقایسه با درمان با پانسمان های دیگر باعث صرفه جویی در هزینه های کلی شود. همچنین مشخص شد بسته شدن زخم در بیمارانی که با پانسمان حاوی نقره تحت درمان قرار گرفته اند در مقایسه با بیمارانی که با سایر انواع پانسمان درمان شده اند، سریعتر بوده است.
لوله های تراشه

یک بررسی در سال ۲۰۱۵ به این نتیجه رسید که استفاده از لوله های تنفسی تراشه ای با روکش نقره خطر ابتلا به ذات الریه ناشی از ونتیلاتور (VAP) را به ویژه در روزهای اولیه استفاده کاهش می دهد و باعث صرفه جویی در هزینه های بیمارستان میشود، اما این امر به خودی خود برای جلوگیری از عفونت کافی نیست. مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۲ حاکی از آن بود که لوله های تراشه پوشانده شده با نقره ممکن است از بروز ذات الریه ناشی از ونتیلاتور بکاهد و شروع آن را به تأخیر بیندازد، اما تاثیری در مدت زمان لوله گذاری، مدت زمان استفاده از مراقبت های ویژه یا میزان مرگ و میر ندارد.

کاربرد نیترات نقره در پزشکی
سوند
طی یک بررسی در سال ۲۰۱۴ نتیجه گیری شد که استفاده از سوندهای پوشش داده شده با آلیاژ نقره تفاوت معنی داری در بروز عفونتهای مجاری ادراری ناشی از سوند (CAUTI) در مقایسه با استفاده از سوندهای استاندارد نشان نمی دهد، اگرچه سوندهای آلیاژ نقره ناراحتی کمتری برای بیماران ایجاد درپی دارند. استفاده از این سوندها نسبت به سوندهای دیگر دارای هزینه بیشتری هستند. مطالعه دیگری نشان داد که استفاده از سوند ادراری آلیاژ نقره هیدروژل باعث کاهش عفونت دستگاه ادراری ناشی از سوند میشود.
سازگاری و ترکیب نیترات نقره با داروهای موجود

تحقیقات در سال ۲۰۱۸ در مورد درمان عفونت های سیستم عصبی مرکزی ناشی از آمیب های آزادزی مانند Naegleria fowleri و Acanthamoeba castellanii، اثربخشی داروهای موجود و همچنین اثربخشی همان داروها را هنگام پیوند با نانوذرات نقره آزمایش کرد. این آزمایشات اثرات آمیب کشی قوی‌تری را برای داروها هنگام اتصال به نانوذرات نقره در مقایسه با داروهای مشابه که به تنهایی استفاده می شود، نشان می دهد. آنها همچنین دریافتند که ترکیب داروها با نانوذرات نقره باعث افزایش فعالیت ضد آکانتاموبیک آنها می شود.
فیلم اشعه ایکس

صفحات تصویربرداری نقره-هالید مورد استفاده در تصویربرداری اشعه ایکس قبل از پیدایش تکنیک های دیجیتال استاندارد بودند. این عملکرد اساساً همانند سایر فیلمهای عکاسی هالید نقره است، اگرچه برای استفاده از اشعه ایکس روند توسعه بسیار ساده است و تنها چند دقیقه به طول می انجامد. فیلم اشعه ایکس نقره به دلیل دقت و مقرون به صرفه بودن، به ویژه در کشورهای در حال توسعه که معمولاً فناوری اشعه ایکس دیجیتال در دسترس نیست، همچنان محبوب است.

سایر مصارف ترکیبات نقره در پزشکی

نیترات نقره همچنین در برخی مراحل آزمایشگاهی برای رنگ کردن سلول ها استفاده می شود. از آنجا که نیترات نقره باعث تغییر رنگ دائمی سلول ها به رنگ بنفش تیره یا سیاه میشود، در نتیجه باعث افزایش رؤیت پذیری سلولها در زیر میکروسکوپ و ایجاد تمایز بین سلولها یا شناسایی اختلالات آنها می شود. نقره همچنین در پروتزهای استخوانی، جراحی ارتوپدی ترمیمی و دستگاه های قلبی استفاده می شود. به نظر می رسد فلوراید دی آمین نقره یک واسطه مؤثر در کاهش پوسیدگی دندان است. نقره همچنین جز آمالگام دندانی می باشد. از استات نقره برای کمک به ترک سیگار استفاده شده است. نقره همچنین در محصولات آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد و هدف آن افزایش اثرات ضد میکروبی و حفظ مواد تشکیل دهنده است. در دهه ۱۸۴۰ از سیم نقره در بخیه جراحی استفاده شد که نتایج بسیار مطلوبی درپی داشت.

نقره به عنوان یک افزودنی معقول به کلیه ی وسایل و تجهیزات لازم در برابر عفونت مورد استفاده قرار گرفته است و عوارض جانبی نسبتاً کمی دارد. با این وجود، هنگام انتخاب مناسب ترین روش درمانی، باید فواید محصولات حاوی نقره را در برابر عوارض جانبی شناخته شده و سایر گزینه های موجود برای هدف مورد نظر را سنجید. قرن هاست که از نقره در درمان بیماری های مختلف یا جلوگیری از انتقال عفونت استفاده می شود. به صورت موضعی، توسط بلع و به عنوان ظرفی برای مایعات یا به شکل رسوب در مایعات برای ضد عفونی کردن یا نگهداری آنها استفاده شده است. اگرچه استفاده از آن با ظهور آنتی بیوتیک ها، سردسازی و پاستوریزاسیون کاهش یافته است، نقره مجدد به عنوان جزئی از لوازم و دستگاه های مختلف پزشکی با هدف کاهش عفونت مورد استفاده قرار گرفته است.

محصولات مشابه

نانوذرات کاربید تیتانیوم

Titanium Carbide nanoparticles, Titanium Carbide Nanopowder, Nano TiC, TiC nanoparticles
نانو پودر کاربید تیتانیوم، نانو پودر تیتانیوم کاربید، نانو ذرات تیتانیوم کارباید
آزمایشگاهی
TiC nanoparticles
TiC
Product Nu:
CAS number: 12070-08-5
Molocular Weight: 59.89

نانوذرات اکسید سیلیسیم

Silicon Dioxide Nanoparticles, Silica Nanoparticles
نانوذرات دی اکسید سیلیسیم، نانو سیلیکا، نانوذرات سیلیکا، نانو پودر سیلیکا، نانو پودر اکسید سیلیسیم
آزمایشگاهی
SiO2 Nanoparticles
SiO2
Product Nu:
CAS number: 7631-86-9
Molocular Weight: 60.08

نانوذرات کاربید بور

Boron Carbide Nanoparticles, Boron Carbide Nanopowder, B۴C Nanopowder, Nano B۴C
نانو پودر کاربید بور، نانوذرات بور کارباید، نانو پودر بور کارباید
آزمایشگاهی
B4C nanoparticles
B4C
Product Nu:
CAS number: 12069-32-8
Molocular Weight: 55.25

نانولوله های کربنی تک دیواره

Single-Walled Carbon Nanotubes
نانوتیوب های کربنی تک دیواره
آزمایشگاهی
SWCNTs
C
Product Nu:
CAS number: 308068-56-6
Molocular Weight:

نانوذرات اکسید تیتانیوم

Titanium dioxide nanoparticles, Nano TiO۲, TiO۲ nanopowder, Titanium dioxide nanopowder
نانو پودر دی اکسید تیتانیوم، نانو ذرات تیتانیوم دی اکسید، آناتاز، روتایل
آزمایشگاهی
TiO2 Nanoparticles
TiO2
Product Nu:
CAS number: 13463-67-7
Molocular Weight: 79.866

نانو گرافن اکساید

Nano Graphene Oxide Powder, GO nanopowder
نانو گرافن اکسید، پودر نانو گرافن اکساید، پودر نانوگرافن اکسید، گرافن اکساید
آزمایشگاهی
Nano Graphene Oxide
Product Nu:
CAS number: 1034343-98-0
Molocular Weight:

نانولوله های کربنی چند دیواره

Multiwall Carbon Nanotubes, Multi-Walled Carbon Nanotubes
نانوتیوب های کربنی چند دیواره
آزمایشگاهی
MWCNTs
C
Product Nu:
CAS number: 308068-56-6
Molocular Weight:

نانوذرات کاربید تنگستن

Tungsten Carbide Nanopowder, Tungsten Carbide Nanoparticles, WC Nanopowder, Nano WC
نانو پودر کاربید تنگستن، نانوذرات تنگستن کارباید، نانو پودر تنگستن کارباید
آزمایشگاهی
WC nanoparticles
WC
Product Nu:
CAS number: 12070-12-1
Molocular Weight: 195.86

مقالات تخصصی مواد شیمیایی