کاربرد محلول نیترات نقره در صنایع غذایی

استفاده از محلول نیترات نقره در صنایع غذایی

محلول نقره نیترات یک مایع بی رنگ، کریستالی، شفاف، سمی، دمای ذوب ۲۱۲ درجه سانتی گراد (۴۱۴ فارنهایت) و دمای جوش ۴۴۴ درجه سانتی گراد (۸۳۱ فارنهایت) است. از محلول نیترات نقره برای تولید جوهر، آینه و دیگر ترکیبات نقره استفاده می شود. به علاوه، محلول نیترات نقره در مصارف مختلفی همچون پزشکی در قطره چشم، در دندانپزشکی و در صنعت برای آبکاری الکتریکی، عکاسی، مواد منفجره و ... مورد استفاده قرار می گیرد. محلول نیترات نقره با فرمول شیمیایی AgNO۳ یک ترکیب کریستالی و با انحلال پذیری بسیار بالا در آب است که از واکنش حل کردن نقره در نیتریک اسید بدست می آید. کاربرد محلول نیترات نقره در صنایع غذایی امروزه به یک امر بدیهی بدل شده است و بسیاری از کارخانه های تولید کننده مواد غذایی از این ماده شیمیایی استفاده می نمایند. چنانچه قصد خرید نیترات نقره را دارید می توانید به سادگی و با یک کلیک بهترین نمونه موجود در بازار کشور را از سایت تخصصی ۳۰o۲ خریداری فرمائید.

کاربرد محلول نیترات نقره در صنایع غذایی

استفاده از محلول نیترات نقره در صنایع غذایی

محلول نیترات نقره دارای خاصیت ضد عفونی کنندگی است و از این رو در گذشته در حوزه پزشکی برای ضدعفونی کردن زخمها استفاده میشده است. علاوه بر این، از محلول نقره نیترات در صنایع آبکاری، تولید رنگ و در آزمایشگاه به عنوان معرف یا شناساگر استفاده میشود. این ترکیب شیمیایی در شرایط محیطی به صورت کریستال های جامد سفید رنگ یافت میشود و در صورت بلع می تواند باعث ایجاد سوزش شود. محلول نیترات نقره کاربردها و مصارف بسیار متنوعی در صنایع مختلف همچون داروسازی و صنایع غذایی دارد. در پی تحقیقات صورت گرفته توسط یونانیان و رومیان باستان، آنها به خواص ضد باکتریایی محلول نیترات نقره پی بردند و از آن در حوزه ها و صنایع مختلف بهره بردند. امروزه این ماده شیمیایی در بسیاری از فرآیندها مانند شناسایی هالیدها، رسوب هالوژن، نقره اندود کردن آینه و آبکاری فلزات کاربرد دارد. در کل می تون گفت نقره یکی از انواع مواد شیمیایی به حساب می آید که از مشتقات آن مانند پودر نقره، نانوذرات نقره و ... استفاده های بسیار زیادی می شود.


به دلیل جایگزین شدن یون نیترات با سایر گروه ها که این امر باعث شده نیترات نقره به صورت فعال قابلیت انجام واکنش را داشته باشد، عمدتا از محلول نیترات نقره برای تولید بسیاری از ترکیبات نقره مانند هالیدها و اکسید نقره استفاده میشود. کاربرد محلول نیترات نقره در پزشکی و دندانپزشکی به عنوان ماده ضدعفونی کننده به منظور درمان زخم های دهان، جلوگیری از خون ریزی بینی، مراقبت از زخم ها در برابر باکتری ها و الودگی های موضعی ،عامل سوزاندن زگیل وغیره از گذشته مرسوم بوده است. همچنین، از محلول نقره نیترات در صنعت برای کاربردهایی از جمله آبکاری الکتریکی پوشش دهی نقره بر روی سطح نیکل در تولید زیور آلات، طلا و ساعت استفاده میشود. این ماده به عنوان معرف تولنس با ایجاد یک سطح آینه ای و بازتابنده کاربرد دارد. محلول نیترات نقره را می توان در جواهر سازی مورد استفاده قرار داد.

نقش محلول نیترات نقره در صنایع غذایی

کاربرد محلول نیترات نقره در صنایع غذایی - سایت 30o2
در ترکیب برخی از رنگ ها مانند رنگ مو، رنگ های مورد استفاده در سفالگری و نیز جوهرهای دائمی از محلول نیترات نقره استفاده میشود. در تولید برخی از مواد منفجره مانند فولمینات نقره، استیلید نقره و آزید نقره این ترکیب نقش بسزایی دارد. یکی از مصارف محلول نیترات نقره برای افزایش عمر گلهای شاخه بریده میباشد. درمیان مصارف و کاربردهای مختلف و متنوع نیترات نقره میتوان به صنایع غذایی و صنایع معدنی به منظور تعیین میزان نمک و کلر اشاره کرد. همچنین محلول نیترات نقره در سنتزهای آلی در پروتون زدایی و اکسیداسیون و جداسازی آلکن¬ها با جذب انتخابی کاربرد دارد.
تجزیه و تحلیل نمک به معنای تعیین نسبت مواد تشکیل دهنده است. برای تعیین کمّی ناخالصی ها اغلب از تست تجزیه حجمی کلر استفاده میشود. نمک برای بیشتر دام ها مانند گاو نقش دارو و خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد. برای اندازه گیری نمک موجود در مواد غذایی روش های مختلفی وجود دارد که یکی از این روش ها، روش مور است. در این روش به نیترات نقره یک دهم نرمال، معرف کرومات پتاسیم ۵%، بشر، بورت، پیپت و بالن حجمی ۱۰۰ سی سی نیاز است.

کاربرد محلول نیترات نقره در صنایع غذایی - سایت 30o2
روش کار به این صورت است که ۵ الی ۱۰ گرم نمونه ماده غذایی (مانند پنیر) را درون یک بشر وزن کرده - مقدار نمونه بستگی به درصد نمک نمونه دارد – سپس آن را با ۱۰۰ سی سی آب مقطر به خوبی حل کرد، ۲ تا ۳ دقیقه محتویات بشر را به صورت ساکن نگه داشته و سپس با استفاده از کاغذ صافی محتویات بشر را در بالن حجمی ۱۰۰ سی سی صاف کنید. در حین صاف کردن کاغذ صافی را در سه مرحله و هر بار با ۲۰ سی سی آب مقطر شستشو دهید تا تمامی نمک موجود در نمونه خارج شود؛ پس از آن، محلول را به حجم می رسانیم. ۲۵ سی سی از نمونه به حجم رسانده شده را در بشر ریخته و ۶ تا ۷ قطره معرف یا شناساگر کرومات پتاسیم ۵% به آن اضافه کرده وبا محلول نیترات نقره ۱/۰ نرمال تیتر کنید. تا ظاهر شدن رسوب به رنگ قرمز آجری تیتراسیون را ادامه دهید. از آنجایی که نمک در مواد غذایی نقش طعم دهنده و نگهدارنده دارد، تقریبا تمام مواد غذایی دارای نمک طعام هستند. سایر رو ش های اندازه گیری نمک موجود در مواد غذایی عبارتند از روش مور، ولهارد و فاژان. در روش مور، نمک موجود در ماده غذایی با استفاده از نیترات نقره و شناساگر کرومات پتاسیم ۵% اندازه گیری میشود. از آنجا که حلالیت کرومات نقره در مقایسه با کلرید نقره بیشتر است، یون های نقره افزوده شده ابتدا با یون کلر ترکیب میشود و پس از برقراری تعادل، زمانی که همه یون های کلر تبدیل به رسوب سفید رنگ کلرید نقره شدند، یون نقره اضافی جذب یون کرومات می شوند. محصول این مرحله رسوب قرمز آجری رنگ کرومات نقره و نقطه پایان واکنش است.

در روش ولهارد، حجم مضخصی از محلول نیترات نقره استاندارد به نمونه ای از ماده غذایی افزوده میشود. حجم نیترات نقره باید با همه یون های Cl موجود در نمونه واکنش انجام دهد و مقداری از آن باقی بماند. مواد آلی موجود به وسیله ی نیتریک اسید، پرمنگنات پتاسیم و حرارت اکسید می شوند. با اضافه کردن اتر یا استون، از ترکیب رسوب کلرید نقره با تیوسیانات پتاسیم جلوگیری میشود. در آخر می توان رسوب نیترات نقره را با استفاده از تیوسیانات پتاسیم استاندارد شده اندازه گیری کرد. از این روش معمولا برای فرآورده های گوشتی استفاده میشود و همچنین در مقایسه با روش مور از دقت بیشتری برخوردار است. روش فاژان یکی دیگر از روش های اندازه گیری نمک موجود در مواد غذایی با استفاده از محلول نیترات نقره است. در این روش از معرف های جذبی در برابر نیترات نقره استفاده می شود. با وجود اینکه این روش نسبت به دو روش فوق الذکر از دقت بالا تری برخوردار است، از این روش بیشتر در کارهای تحقیقاتی استفاده می شود تا در کارخانه ها و صنایع.

محلول نیترات نقره و صنایع غذایی

محصولات مشابه

نانولوله های کربنی چند دیواره

Multiwall Carbon Nanotubes, Multi-Walled Carbon Nanotubes
نانوتیوب های کربنی چند دیواره
آزمایشگاهی
MWCNTs
C
Product Nu:
CAS number: 308068-56-6
Molocular Weight:

نانو گرافن

Nano Graphene Powder
پودر نانو گرافن، نانوگرافن، گرافن، پودر گرافن
آزمایشگاهی
Nano Graphene
C
Product Nu:
CAS number: 7782-42-5
Molocular Weight: 12.01

نانو گرافن اکساید

Nano Graphene Oxide Powder, GO nanopowder
نانو گرافن اکسید، پودر نانو گرافن اکساید، پودر نانوگرافن اکسید، گرافن اکساید
آزمایشگاهی
Nano Graphene Oxide
Product Nu:
CAS number: 1034343-98-0
Molocular Weight:

نانوذرات کاربید بور

Boron Carbide Nanoparticles, Boron Carbide Nanopowder, B۴C Nanopowder, Nano B۴C
نانو پودر کاربید بور، نانوذرات بور کارباید، نانو پودر بور کارباید
آزمایشگاهی
B4C nanoparticles
B4C
Product Nu:
CAS number: 12069-32-8
Molocular Weight: 55.25

نانوذرات اکسید سیلیسیم

Silicon Dioxide Nanoparticles, Silica Nanoparticles
نانوذرات دی اکسید سیلیسیم، نانو سیلیکا، نانوذرات سیلیکا، نانو پودر سیلیکا، نانو پودر اکسید سیلیسیم
آزمایشگاهی
SiO2 Nanoparticles
SiO2
Product Nu:
CAS number: 7631-86-9
Molocular Weight: 60.08

نانوذرات کاربید تیتانیوم

Titanium Carbide nanoparticles, Titanium Carbide Nanopowder, Nano TiC, TiC nanoparticles
نانو پودر کاربید تیتانیوم، نانو پودر تیتانیوم کاربید، نانو ذرات تیتانیوم کارباید
آزمایشگاهی
TiC nanoparticles
TiC
Product Nu:
CAS number: 12070-08-5
Molocular Weight: 59.89

نانوذرات اکسید تیتانیوم

Titanium dioxide nanoparticles, Nano TiO۲, TiO۲ nanopowder, Titanium dioxide nanopowder
نانو پودر دی اکسید تیتانیوم، نانو ذرات تیتانیوم دی اکسید، آناتاز، روتایل
آزمایشگاهی
TiO2 Nanoparticles
TiO2
Product Nu:
CAS number: 13463-67-7
Molocular Weight: 79.866

نانوذرات کاربید تنگستن

Tungsten Carbide Nanopowder, Tungsten Carbide Nanoparticles, WC Nanopowder, Nano WC
نانو پودر کاربید تنگستن، نانوذرات تنگستن کارباید، نانو پودر تنگستن کارباید
آزمایشگاهی
WC nanoparticles
WC
Product Nu:
CAS number: 12070-12-1
Molocular Weight: 195.86

مقالات تخصصی مواد شیمیایی