کاتالیز فرآیند افزایش سرعت واکنش شیمیایی با افزودن ماده ای است که به عنوان کاتالیزور شناخته میشود. کاتالیزورها در واکنش کاتالیزوری مصرف نمی شوند، اما می توانند به طور مکرر فرایند کاتالیز را انجام دهند. غالباً تنها مقادیر بسیار کمی از کاتالیزور مورد نیاز است. تقاضای جهانی برای کاتالیزورها در سال ۲۰۱۰ تقریباً ۲۹.۵ میلیارد دلار آمریکا برآورد شده است. از مواد بسیاری به عنوان کاتالیزور استفاده میشود که یکی از آنها نقره می باشد. نقره (Ag)، یک عنصر شیمیایی، فلز براق سفید رنگ دارای مصارف تزئینی و نیز هدایت الکتریکی است. خصوصیات فیزیکی و شیمیایی نقره شبیه به مس و طلا می باشد. با توجه به خواص شیمیایی نقره به جرأت می توان گفت که پودر نقره به عنوان یک کاتالیزور بسیار عالی عمل می کند و می تواند در اکثر آزمایش های علمی مورد استفاده قرار گیرد.
نقره همراه با طلا و فلزات گروه پلاتین، یکی از فلزات به اصطلاح گرانبها بشمار میرود. به دلیل رنگ سفید درخشان، قابلیت انعطاف پذیری، شکل پذیری و مقاومت در برابر اکسیداسیون جوی، مدت هاست که از نقره در ساخت سکه، زیورآلات و جواهرات استفاده می شود. نقره دارای بالاترین رسانایی الکتریکی و حرارتی شناخته شده در بین تمام فلزات است و در ساخت مدارهای الکتریکی و به عنوان یک پوشش رسوبیافته بخار برای هادی های الکترونیکی استفاده می شود. همچنین با عناصری مانند نیکل یا پالادیوم برای استفاده در رساناهای الکتریکی آلیاژ می شود. نقره همچنین برای توانایی منحصر به فرد خود در تبدیل اتیلن به اتیلن اکسید، که پیش ماده بسیاری از ترکیبات آلی است، به عنوان یک کاتالیزور مورد استفاده قرار می گیرد. نقره یکی از نجیب ترین عناصر است و کمترین واکنش شیمیایی را دارد. یکی از دلایلی که سبب شده است تا بسیاری از پژوهشگران به سمت استفاده از پودر نقره بروند همین موضوع است که این ماده شیمیایی به عنوان یک کاتالیزور بسیار عالی عمل کند. کاربرد های پودر نقره بسیار زیاد است، به عنوان مثال می توان به کاربرد پودر نقره در راکتورهای هسته ای و یا کاربرد پودر نقره در نقش یک آنتی باکتریال اشاره داشت.
نقره به وفور در طبیعت یافت می شود، اما مقدار کل آن در مقایسه با سایر فلزات بسیار ناچیز است. این فلز ۰.۰۵ قسمت در میلیون پوسته زمین را تشکیل می دهد. تقریباً همه سولفیدهای سرب، مس و روی حاوی مقداری نقره هستند. بر خلاف طلا، نقره در بسیاری از مواد معدنی طبیعی وجود دارد. برای نقره مهمترین ذخایر از نظر تجاری ترکیباتی مانند مواد معدنی تتراهدریت و آرژانتیت (سولفید نقره، Ag۲S) است که معمولاً با سولفیدهای دیگر مانند سرب و مس و همچنین چندین سولفید دیگر همراه است و برخی از آنها نیز حاوی آنتیموان هستند. نقره به طور کلی در سنگ معدن سرب، سنگ معدن مس و سنگ معدن آرسنید کبالت یافت می شود و همچنین در طبیعت اغلب با طلا همراه است. بیشتر نقره به عنوان محصول جانبی از سنگ معادنی استخراج می شود که برای بدست آوردن فلزات دیگر استخراج و فرآوری می شود. همانطور که مشاهده کردید نقره طیف وسیعی از خدمات را به صنایع ارائه می کند. پودر نقره نیز به نوبه خود توانسته است به عنوان یک ماده شیمیایی مهم در آزمایش ها و صنایع گوناگون به ایفای نقش بپردازد. به عنوان مثال پودر نقره در داروسازی و دندانپزشکی موارد استفاده فراوانی دارد.