دمای ذوب: ۱۱- درجه سانتیگراد
دمای جوش: ۱۲۲ درجه سانتیگراد
چگالی: ۱.۴۹ گرم بر سانتی متر مکعب
حلالها: آب
هیدروبرومیک اسید یک اسید قوی است که از طریق حل شدن مولکول دو اتمی برومید هیدروژن در آب تشکیل میشود. اسید هیدروبرومیک دارای نقطه جوش ثابت و یک محلول آبداری است که در دمای ۱۲۴.۳ درجه سانتیگراد تقطیر میشود و حاوی ۴۷.۶٪ معادل ۸.۸۹ مول در لیتر برومید هیدروژن است. اسید هیدروبرومیک دارای ثابت تفکیک اسیدی ۹ - است که نشاندهنده این است که این اسید نسبت به اسید هیدروکلریک قدرت اسیدی بیشتری دارد، اما نه به اندازه اسید هیدرویدیک. هیدروبرومیک اسید یکی از قویترین اسیدهای معدنی شناخته شده است.
اسید هیدروبرومیک در آزمایشگاه از طریق واکنش بروم، دیاکسید گوگرد و آب تهیه میشود. بیشتر نمونههای آزمایشگاهی عمدتا شامل تولید هیدروژن برومید غیرهیدرات هستند که قابلیت انحلال در آب را دارا میباشد. اسید هیدرورومیک به طور معمول از واکنش بروم یا با گوگرد و یا با فسفر و آب به صورت صنعتی تهیه میشود. با این حال، میتوان آن را به شیوه الکترولیتی نیز تولید کرد. این اسید همچنین میتواند از واکنش بروم با اسیدهای غیراکسنده مانند اسید فسفوریک یا اسید استیک به دست آید. روش دیگر تهیه این اسید استفاده از اسید سولفوریک رقیق شده و پتاسیم برومید است.
اسید هیدروبرومیک از طریق استنشاق جذب بدن می گردد. این ماده در صورت استنشاق موجب احساس سوزش. سرفه کردن، گلو درد و تنگی نفس شود که البته ممکن است با کمی تاخیر رخ دهد. احساس درد و سوزش در صورت تماس با چشم و پوست، از علائم این ماده بوده و سوختگی شدید در صورت اصابت هیدروبرومیک با چشم حادث می گردد.
هیدروبرومیک اسید به طور عمده برای تولید برومیدهای معدنی، به ویژه برومیدهای روی، کلسیم و سدیم استفاده میشود. این اسید یک واکنشگر مناسب برای تولید ترکیبات اورگانوبروم است. برخی از اترها با برومید هیدروژن شکسته میشوند. این اسید همچنین واکنشهای آلکیلدار کردن و استخراج سنگهای خاصی را کاتالیز میکند. ترکیبات آلی قابل توجه صنعتی که از اسید هیدرو برومیک تهیه میشوند عبارتند از آلیل برومید، تترابروموبیس (فنول) و اسید برمواستیک. برومید هیدروژن تقریبا به طور منحصربه فردی در هیدروهالوژنیزه کردن آنتی مارکونیکوف آلکینها شرکت میکند. در نتیجه بروموآلکانها عوامل آلکیلدارکردن چند منظوره به شمار میروند که باعث افزایش آمینهای چرب و نمکهای آمونیوم چهار عنصری میشود.
با استفاده از اسید سولفوریک غلیظتر و یا واکنش محلول در دمای بیش از ۷۵ درجه سانتیگراد هیدروژن برومید به گاز بروم اکسید میشود. با فیلترکردن پتاسیم بیسولفات و تقطیر آب تا زمانی که محلول به آزئوتروپ برسد، میتوان اسید خالصتری تهیه کرد. اسید هیدروبرومیک در مقادیر و غلظتهای گوناگونی در دسترس است.
راهنمای حفاظت از مجاری تنفسی:
بخار وگرد و غبار مواد شیمیایی ، آلوده و سمی بوده و باعث تحریک دستگاه تنفسی می شوند. لذا حفاظت از دستگاه تنفسی در اینگونه شرایط ضرورت پیدا می کند. از این رو استفاده از ماسک (ماسک ضد اسید) با فیلتری که قابلیت حذف گازهای آلی و معدنی را داشته باشد، الزامی است.
در صورت استنشاق مواد شیمیایی سمی در ابتدا منبع مولد آلودگی را برطرف کرده و فرد را به هوای آزاد ببرید. اگر فرد در تنفس خود دچار اشکال شده بود به وی ماسک اکسیژن وصل کنید و سریعا به پزشک مراجعه فرمایید.
شرکت صنایع شیمیایی نوین آریا، فعالیت رسمی خود را از سال ۱۳۸۶ با تهیه، توزیع و فروش انواع مواد شمیایی در اصفهان آغاز نمود. در ابتدا فروش مواد شیمیایی آزمایشگاهی در اصفهان تحت برندهای مطرح بازار از جمله مرک، سیگما آلدریچ، آلفا ایسر و دایجونگ انجام می گرفت و سپس تهیه و فروش مواد شیمیایی صنعتی در اصفهان با بالاترین کیفیت و نازلترین قیمت به صنایع گوناگون ارایه شد. پس از نیم دهه فعالیت، این شرکت با گسترش فعالیت خود و توزیع انواع مواد شمیایی صنعتی و آزمایشگاهی به سراسر کشور روند رو به رشد خود را ادامه داد. سپس در راستای تسهیل دسترسی و صرفه جویی در وقت کاربران گرامی و در قالب وبسایت فروش مواد شیمیایی ۳۰o۲ اقدام به فروش مواد شیمیایی در اصفهان و سراسر ایران کرده است. با توجه به اینکه سایت فروش مواد شیمیایی ۳۰o۲ در حال به روز رسانی است، در صورت عدم یافتن محصول مورد نظر خود با ما تماس بگیرید.