دمای ذوب: در دمای ۲۰۵ درجه سانتیگراد تجزیه میشود
چگالی: ۴.۳۹ گرم بر سانتی متر مکعب
حلال ها: آب
کربنات نیکل حاوی یک یا چند ترکیب معدنی حاوی نیکل و کربنات است. از جنبه صنعتی، مهمترین کربنات نیکل، کربنات نیکل قلیایی با فرمول Ni۴CO۳(OH)۶(H۲O)۴ میباشد. کربنات های ساده تر که احتمالا بیشتر در آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند، عبارتند از NiCO۳ و هگزاهیدرات که هر دو جامد سبز رنگ پارامغناطیسی حاوی کاتیون های +Ni۲ هستند. کربنات نیکل قلیایی یک حد واسط در تصفیه هیدرومتالورژی سنگ معدن نیکل است و در آبکاری نیکل مورد استفاده قرار میگیرد. کربنات نیکل که حاوی نیکل در یک شکل هندسی کوئوردیناسیون هشت وجهی است دارای ساختاری شبیه به کلسیت است.
کربنات نیکل در اثر تماس با اسیدهای آبدار هیدرولیز میشوند و محلولهای حاوی یون +۲[Ni (H۲O) ۶] با آزاد شدن آب و دی اکسید کربن حاصل میشوند. آهکی شدن کربنات (گرمایش برای از بین بردن دیاکسیدکربن و آب) باعث تشکیل اکسید نیکل میشود. ماهیت این اکسید حاصل، به ماهیت ماده اولیه بستگی دارد. اکسید بهدستآمده از کربنات نیکل قلیایی اغلب برای کاتالیز مورد استفاده قرار میگیرد. کربنات نیکل قلیایی را میتوان از واکنش محلولهای سولفات نیکل با کربنات سدیم تولید کرد. کربنات هیدراته توسط اکسیداسیون الکترولیتی نیکل در حضور دی اکسید کربن تهیه میشود.
استنشاق کربنات نیکل موجب گلو درد و سرفه می شود. از طرفی تماس آن با پوست موجب سرخی پوست و درد آن شده و کربنات نیکل در اصابت با چشم موجب سرخی آن می شود.
از کاربردهای کربنات نیکل میتوان به تولید رنگدانه در سرامیک سازی، به عنوان ماده اولیه برای کاتالیز و چند ترکیب خاص نیکل و نیز یک عامل خنثی کننده در محلولهای نیکل اشاره کرد. کربنات نیکل طبیعی به عنوان gaspéite (کانی کربنات نیکل کمیاب) شناخته میشود. کربنات نیکل قلیایی دارای برخی نمونههای طبیعی نیز میباشد. این ماده نسبتاً سمی است و باعث کمی تحریک و سوزش میشود. از این رو، از تماس طولانی مدت با آن اجتناب کنید.
از دیگر کاربردهای کربنات نیکل میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- محصولات برقی و الکترونیکی
- تولید برخی سموم کشاورزی
- رنگ آمیزی شیشه
- آبکاری فلزات
- داروسازی
- کاتالیزور
راهنمای حفاظت از مجاری تنفسی:
بخار و گرد و غبار مواد شیمیایی ، آلوده و سمی بوده و باعث تحریک دستگاه تنفسی می شوند. لذا حفاظت از دستگاه تنفسی در اینگونه شرایط ضرورت پیدا می کند. از این رو استفاده از ماسک (ماسک ضد اسید) با فیلتری که قابلیت حذف گازهای آلی و معدنی را داشته باشد، الزامی است.
در صورت استنشاق مواد شیمیایی سمی در ابتدا منبع مولد آلودگی را برطرف کرده و فرد را به هوای آزاد ببرید. اگر فرد در تنفس خود دچار اشکال شده بود به وی ماسک اکسیژن وصل کنید و سریعا به پزشک مراجعه فرمایید.
شرکت صنایع شیمیایی نوین آریا، فعالیت رسمی خود را از سال ۱۳۸۶ با تهیه، توزیع و فروش انواع مواد شمیایی در اصفهان آغاز نمود. در ابتدا فروش مواد شیمیایی آزمایشگاهی در اصفهان تحت برندهای مطرح بازار از جمله مرک، سیگما آلدریچ، آلفا ایسر و دایجونگ انجام می گرفت و سپس تهیه و فروش مواد شیمیایی صنعتی در اصفهان با بالاترین کیفیت و نازلترین قیمت به صنایع گوناگون ارایه شد. پس از نیم دهه فعالیت، این شرکت با گسترش فعالیت خود و توزیع انواع مواد شمیایی صنعتی و آزمایشگاهی به سراسر کشور روند رو به رشد خود را ادامه داد. سپس در راستای تسهیل دسترسی و صرفه جویی در وقت کاربران گرامی و در قالب وبسایت فروش مواد شیمیایی ۳۰o۲ اقدام به فروش مواد شیمیایی در اصفهان و سراسر ایران کرده است. با توجه به اینکه سایت فروش مواد شیمیایی ۳۰o۲ در حال به روز رسانی است، در صورت عدم یافتن محصول مورد نظر خود با ما تماس بگیرید.